Scroll
ChataUbytovanieJedloAktivityRozhľadňa SaunaKonfer. miestnosťKam v okolí
RezervácieKontaktPočasie
tel: +421 (0)948 830 333
e-mail: chata@inoveckachata.sk

Jedlo


Milí hostia,

naša kuchyňa je široko známa svojou vysokou kvalitou a poctivosťou. Je založená na tradičných, domácich receptoch a veľmi kvalitných surovinách, ktoré pracne nakupujeme od najkvalitnejších pestovateľov a výrobcov.

Používame čerstvú, najkvalitnejšiu zeleninu (v sezóne domácu), domáce zemiaky od miestneho farmára, kuracie mäso 1. triedy (bez nástreku, slovenské, bez konz.látok),poctivo údenú domácu klobásu (bez E250), čerstvé nepasterizované syry, poctivé maslo (nie margarín), divina je z mladých, max. dvoj-ročných zvierat, strúhanka z rožkov, vajcia 1.tr., polievky varíme z poctivých vývarov (napr. cesnaková - silný zelen.vývar, mäsové polievky - silný vývar z kostí),
šľahačku používame výhradne pravú (nie sprej s chemickou náhradou), párky s najvyšším obsahom mäsa,mlieko priamo z kravína, halušky a buchty sú naše - domáce, žiaden polotovar...
Hosťom ponúkame najkvalitnejšie prírodné šťavy, výborné slovenské vína, kávu si dávame pražiť 100% arabicu v miestnej pražiarni, BIO čaj Sonnentor je bez farbív, čistý, prírodný, všetky sirupy do limonád vyrábame priamo na Inoveckej chate, z najkvalitnejších byliniek nazbieraných priamo na Inovci.

Inovecká chata - jedlá

 
Bryndzové halušky
Ražniči
Hamburger z daniela/jeleňa/hovädzí/vegetariánsky s domácou žemľou
Kotlíkový guláš
Jelení guláš
Sviečková z diviny
Jelení steak
fašírka
lievance
Perky s makom
Domáce Slivkové gule s makom
Domáca parená buchta
tirolská panvica
Pečené prasiatko s plnkou
Zemiakové gule plnené údeným
Inovecké ražniči - treba objednať 2 dni vopred, minimum 10 porcii.
Hovädzí guláš s knedľou
grilovaná klobása
Bryndzové halušky
Bryndzové pirohy
Hrachová kaša súdeným
Inovecké rebierko - treba objednať 2 dni vopred, minimu 10 porcii.
Pečené rebierka - treba objednať 2 dni vopred, minimu 10 porcii.
Živánska - treba objednať 2 dni vopred, minimum 10 porcii.
Kuracie na rozmaríne a citrónoch
grilované koleno - treba objednať 2 dni vopred, minimum 10 porcii.
hus-pe
rezen
pecene prasa
velkonocna baba
Kačací steak s batatmi
Vyprážaný syr
Kuracie prsia na rozmaríne a citrónoch
Grilované kurča z farmy
Štrúdľa s makom a jablkami
Diviak medajlónky
Pečené kačacie stehno
Minútky z daniela
Zabíjačkový tanier
Rezeň
Pečený diviak
Krkovička na grile
Kačací steak s batatovou kašou
Demikát v chlebe
Hokaido
Vývar s pečeňovými haluškami
Kapustnica s údeným a dubákmi
Držková
Inovecká cesnačka
Fazuľová

Inovecká chata - kuchyňa

Tu pre vás pripravujeme všetky jedlá. Heslo kuchyne:

"Čistota, kvalitné suroviny a všetko vždy čerstvé - skrátka ako doma!"

kuchyňa
kuchár Jano
pani Oboňová

Aktuálna ponuka

domáce polievky (3,80€):

*demikát * kapustová s dubákmi, klobásou, údeným  *  boršč * držková  *  domáca fazuľová s rezancami a údeným  *  Inovecká cesnačka * šošovicová * zverinový vývar

hlavné jedlá (3€ - 12,90€)-: 

* Jelení guláš  *  Kurací rezeň, ryža, hranolky  *  Veľká parená buchta Palúch s orechami, makom, alebo čokoládou (300g)  *  Naše Bryndzové halušky so žinčicou (100% nepasterizovaná bryndza priamo zo salaša) *  Tirolská panvica * Sviečková z diviny so žemľovými knedľami * Vyprážaný syr s hranolkami  *  Vyprážaný údený syr  *  Vyprážaný ovčí syr  *  Kuracie prsia na prírodno  *  Grilovaný hermelín  *  Zemiakové placky  *  Varená klobása  *  Viedenské párky  *  Miešané vajíčka* Ovčí syr * Inovecký Hamburger * Wiener schnitzel *

Pre deti máme v ponuke kuracie nugety s hranolkami, zemiakové šúlance s orechami, kuracie na masle s ryžou. 

Samozrejmosťou sú všetky nealko, alko nápoje, čapované pivo svetlé aj tmavé, kofola, domáca bazová limonáda, nápoje pre športovcov a kvalitná BIO káva. 

 

 

UPOZORNENIE


NA CHATE NIE JE MOŽNÉ PLATIŤ STRAVNÝMI LÍSTKAMI, ANI KARTOU A TO Z TECHNICKÝCH PRÍČIN. ZA POCHOPENIE ĎAKUJEME

AKCIE, FIREMNÉ VEČIERKY, SVADBY,OSLAVY, ŠKOLENIA


Všetky jedlá pripravíme podľa želania zákazníka a druhu akcie. Najviac žiadané - živánska s pečeným zemiakmi, mix ražniči, pečené kolená na pive, jelení guláš, pečené rebrá... Naši výborní kuchári Jano, Maja, Luboš  vám uvaria čo si zažiadate.

Ak si želáte svoju vlastnú miestnosť, nie je problém spraviť akciu na novej chate, ktorá je určená na stretnutia, kongresy, prednášky, školenia....

V príprade, že si chcete doniesť vlastný alkohol, jedlo, nealko a podobne, účtujeme poplatok za servis, ktorého výška je stanovená predom dohodou s hosťami.

 

svadobný stôl
svadobný stôl
svadobný stôl

Vaše otázky a odpovede na kuchyňu a obsluhu:

1/ Cez víkendy máte úplne plnú chatu. Čo máme robiť, ak si chceme sadnúť a je plno?

Odpoveď - Doporučujeme Vám postupovať ako všade na svete - chvíľu počkať. My tú chatu nenafúkneme, ľudia sa rýchlo menia pri stoloch, stačí trochu trpezlivosti, verte mi, že sa čoskoro uvoľní stôl.

2/ Prečo nemáte o tretej poobede už aj druhú polievku? V Rakúsku som sa s takým niečim nestretla... 

Odpoveď - Sme horská chata, nie reštaurácia uprostred Trenčína. Polievky, ktoré máme sú výborné, sýte a varíme ich na domáci spôsob, len z najlepších surovín. Ak sa jedna polievka poobede minie, žiaľ nemôžeme navariť už ďalšiu, pretože by sa nepredala a museli by sme ju vyhodiť. Ak by sme chceli vyrovnať takéto straty, polievka by musela stáť ako v Rakúsku 6€ a potom by sme pripravili ďalšiu polievku pokojne aj 5 minút pred záverom kuchyne. Jedna polievka - cesnačka - je ale stále v ponuke, takže myslím, že pre nášho turistu je lepšie mať dobrú polievku za 2,50€, ako nepretržite dve polievky, ale za cenu 6€.  

3/ Cez víkend sme poobede, okolo 16.00 hod. dostali už len obmedzenú ponuku jedla.

Odpoveď - opäť platí, že sme horská chata, nie reštaurácia v centre mesta. Nemôžeme mať v strehu 4 čašníkov, 4 kuchárov, 2 barmanov ako v meste. U nás by ich nikto nezaplatil. Niekedy príde na chatu 50 ľudí, na druhý deň 500. Je to niečo absolútne nepredvídateľné. Všetkých na chatu musíme priviezť a potom odviezť.  Niekedy, hlavne v zime sa stane, že na chatu príde málo ľudí a vtedy nie je možné platiť toľko personálu. Napriek tomu ho udržíme do 15.00 hod. a potom zvezieme kuchárov a časť obsluhy dolu. Stáva sa to niekedy v zimných mesiacoch a to len neskoro poobede. Stále máme ale v ponuke 2 polievky a 5 hlavných jedál (kotlíkový guláš, bryndzové pirohy, grilovaná klobása, zemiakové placky, chlieb s masťou a cibuľou). Že to je práve to jedlo, na ktoré nemáte chuť, za to žiaľ nemôžeme, ale ekonomika nepustí.

4/ Čakali sme na jedlo 30 minút, nedá sa to urýchliť? Vieme, že ste mali úplne plno, ale predsa... 

Odpoveď - Nedá. Varíme všetko čerstvé. To, že ľudia sú s našou kuchyňou veľmi spokojní tkvie v kvalite surovín a v kvalite ich spracovania. Každý by si mal uvedomiť, že je v horách, nestresovať seba, aj okolie. Do hôr prichádzate relaxovať, tak ak chcete dobré jedlo a je v chate naozaj extrémne veľa ľudí (každý z nich chce dobré jedlo), je logické, že čakáte. Kuchári sú len ľudia, nie stroje. Nie je to podľa mňa ale nič zvláštne aj v meste, kde čakáte aj oveľa dlhšie, pokiaľ nechcete denné menu, dopredu navarené, ohrievané. Varíme všetko kvalitne a urýchliť sa to nedá - na to slúžia reštaurácie tipu fast food.  Tam zaplatíte za žemľu 5€, máte ju hneď. U nás zaplatíte za výborné jedlo menej, ale musíte chvíľu počkať. Čo je pre vás lepšie? Ste v horách, zastavte sa, upokojte, prestaňte sa náhliť a skúste trochu pochopiť aj tých druhých ľudí, ktorí okolo vás behajú s vypätím všetkých síl - majú to niekedy veľmi ťažké. Pred niekoľkými rokmi, kým sme chatu zobrali my, boli na chate 4 jedlá, čakalo sa v rade aj hodinu, všade bol smrad, špina a nikto sa nesťažoval, nikomu to nevadilo. Všetci čakali na studený, zarábaný čaj z veľkého hrnca aj hodinu a bez slova. Dnes si ľudia len sadnú, sú obslúžení, všade je čisto, máme v ponuke veľa jedál a aj tak sú niektorí nespokojní... Viem, niekedy spravíme aj my chybu, nikto nie je neomylný, ale premýšľam, či už niektorí ľudia nie sú extrémne rozmaznaní a nechcú v horách priveľa...

5/ Prečo nevaríte cez týždeň komplet jedlá, ako cez víkend?

Cez týždeň varievame jednoduché rýchle jedlá, nie je možné mať na chate neustále v pohotovosti dobrých kuchárov. V týždni sa u nás zastaví zopár turistov, cyklistov, alebo príde niekto len tak posedieť na kávu. Vyťaženosť je nízka, náklady veľké. Počas celého týždňa kúrime, idú chladničky, čistička vody, na chate sú stále chatári...  To všetko stojí nesmierne veľa peňazí a neviem si predstaviť, keby sme mali mať platiť ešte aj kuchárov, ktorí by za deň uvarili pár jedál, z čoho by sme ich zaplatili... To by chata fungovala ešte mesiac, dva a musela by sa zavrieť.  

 

  

Parené buchty patrili vždy k najobľúbenejším jedlám Slovákov od škôlky, po dospelosť. Naše babky ich robili stále, naše mamy niekedy no a naše manželky už málokedy. Budúcnosť parených buchiet je na Slovensku neistá... Je to prácne. Ako je to v reštauráciách? Od Švajčiarska, cez Taliansko, Rakúsko, až po naše malé Slovensko sa vytratil kumšt parených buchiet a veľmi rýchlo ich nahradil pohodlný polotovar. Pár minút v mikrovlnke a buchty sa môžu podávať. Na Inoveckej chate sme vychýrení našou buchtou Palúch (nazvaná po kopci Palúch, neďaleko Inovca), ktorú varíme tradičným spôsobom. Prinášame Vám jej príbeh od miesenia, plnenia, tvarovania, parenia, mastenia, až po jej podávanie.
halusky 0
halusky
halušky 2
halušky 4
halušky 5
halušky 8
hlušky 6
halušky 6
halušky 7
hamburger
hamburger 2
hamburger 6
hamburger 7
hamburger 2
hamburger
RezervácieKontaktPočasie
ChataUbytovanieJedloAktivityRozhľadňa SaunaKonfer. miestnosťKam v okolí
Kontakt
Inovecká chata
č. 410 Trenčianske Jastrabia
913 22

tel: 0948 830 333
e-mail: chata@inoveckachata.sk

2023 © Inovecká chata
Táto stránka používa cookies, jej prehliadaním súhlasíte s ich používaním. Viac informácií